Toon en Loot

Ons pleidooi voor voluit leven

Madeleine vzw

Madeleine vzw ontwikkelt innovatieve trajecten die de not-for-profitsector versterken in twee domeinen: ondernemen en community building. De expertise die wij opdoen in deze proeftuinen delen we nadien actief met de sector.

Over Madeleine…

Madeleine is een ondernemende vrouw met een hart voor cultuur en maatschappij. Bij de oprichting van een vzw voor innovatieve trajecten in de non-profitsector in 2019 werd ze door drie vriendinnen in het leven geroepen. Zij staat symbool voor de energieke goesting en de zorg voor een verbonden samenleving die deze drie dames elk binnen hun eigen domeinen aan de dag leggen. Bij Annelore (zonder H) kan je terecht voor artistieke concepten, community building en sociale innovatie en ondernemerschap. Bij Laila voor alles wat met erfgoed, cultuurmanagement en community building te maken heeft. En Hannelore (met H) vindt haar basis in de jeugdzorg en in culinaire en productionele bezigheden. Samen vormen zij een bijzonder dynamisch trio dat even fris en onverzettelijk is als een Madeleine-cakeje.

Huidige proeftuinen

  • Allez, Chantez! Gent: bottom up-businessmodel
  • Allez, Chantez! Leuven: dubbele zangwerking aan beide kanten van de gevangenismuren
  • Allez, Chantez! De Centrale: kansengroepenpubliek
  • Allez, Chantez! participatieve zangvoorstelling met gevangenisverhalen
  • Vriendenwerking Club Allez! (ambassadeurs, vrijwilligers, giften) als motor van een sociale onderneming
  • Allez, Chantez! 10-sleutelprogramma: lokaal draagvlak creëren voor een eigen zangwerking in jouw gemeente
  • Toon & Loot ceremonies: rituelen op basis van verhalen uit de community
  • Briefproject Katherine Dhaene: voor het eerst een wens uiten

Next Post

Previous Post

© 2019 Toon en Loot

Theme by Anders Norén