Toon en Loot

Ons pleidooi voor voluit leven

Allez, Chantez!

Allez, Chantez! is het meest laagdrempelige concept om mensen samen te laten zingen. Enkele bijzonder simpele regels liggen aan de basis van het concept:

  • je moet op voorhand niet laten weten of je komt,
  • je moet geen lid- of inkomgeld betalen,
  • je moet niets voorbereiden,
  • je moet geen noten kunnen lezen,
  • je moet niet elke keer of op tijd komen,
  • je moet zelfs niet kunnen zingen!
  • Het enige wat je wél moet doen is meedoen!

Enthousiaste muzikantenduo’s en -trio’s van Allez, Chantez! sporen iedereen die graag zingt aan om voluit samen te zingen op de klanken van live uitgevoerde begeleiding… zo simpel is dat.

Het idee achter Allez, Chantez! ontsproot aan de zotte geesten van Annelore en haar beste vriendin Laila De Bruyne, die zelf op zoek waren naar een zanginitiatief waar geen engagement verwacht werd of waar op geen enkele manier naar output wordt gestreefd.

In februari 2015 kwamen ze met hun eerste oproep om voluit samen te zingen naar buiten en stonden er maar liefst 95 nieuwsgierigen op de stoep van de Gentse Parnassuskerk. Sindsdien blijven deelnemersaantallen oplopen, stromen de vragen binnen om in andere gemeenten ook zulke zangwerkingen op te starten en dienen allerlei liefhebbers zich aan om het initiatief te ondersteunen.

In januari 2016 startte Annelore haar zelfstandige onderneming om onder andere aan het zangproject te werken en bouwt ze het uit tot een kwalitatief aanbod van laagdrempelige zanginitiatieven voor iedereen die graag zingt.

In februari 2020 ontving Annelore de Ultima Cultureel Ondernemerschap voor dit project. Hoera! Waarom? Lees het hier.

Ontdek het project op www.allezchantez.be en www.facebook.com/allezchantez. Of stel ineens je specifieke vraag via annelore@allezchantez.be.

Annelore op TEDxGhent 2018 over de verbindende kracht van voluit samen zingen

Previous Post

© 2022 Toon en Loot

Theme by Anders Norén