Toon en Loot

Ons pleidooi voor voluit leven

Samen afscheid nemen van iemand

Wanneer je weet dat je binnenkort iemand van de familie of vriendenkring moet loslaten, schieten woorden vaak tekort. Toch is het belangrijk om als gemeenschap stil te staan bij de mooie dingen van het leven en de moeite die het kost om daarvan afscheid te nemen. Toon & Loot ontwerpt voor zulke momenten afscheidsceremonies die we samen met degene die je moet loslaten en zijn of haar naasten opvoeren. We vervlechten verhalende elementen, humor, emotie en live muziek (gitaar + stem) tot een memorabel, gepersonaliseerd geheel. Om telkens een hoogstaand niveau te garanderen nemen we elk jaar slechts een gelimiteerd aantal van zulke opdrachten aan. Weet dat we ver weg blijven van alles wat kerkelijk, traditioneel of zweverig is en dat we de gehele inhoud van dit moment uit handen nemen. Aangezien we jullie verrassen met wat er precies gezegd of gedaan wordt tijdens de ceremonie kunnen jullie je verliezen in de verhalen, emoties, muziek en sfeer van dit bijzonder moment.

Beter afscheid voor een betere verbinding

Sinds enkele jaren voeren we samen gepersonaliseerde ceremonies op voor huwelijken en andere heuglijke momenten. Om nog meer bij te dragen aan de versteviging van het sociaal weefsel van gemeenschappen besloten we om elk jaar ook enkele gepersonaliseerde afscheidsrituelen op te voeren met families en vriendengroepen die binnenkort afscheid moeten nemen van iemand. Enerzijds voegen we warmte en humor toe aan de kille context die nu vaak aan afscheid van het leven verbonden is. Anderzijds bieden we een professioneel kader voor mensen die op een persoonlijke manier afscheid willen nemen van een familielid of vriend.

Concreet

– Het gaat om een ceremonie die we samen voorbereiden én opvoeren met jullie familie, vriendengroep én de persoon waarvan jullie afscheid nemen. Het aantal personen dat hierbij aanwezig is bepalen jullie zelf, net zoals de locatie, de timing, eventueel catering, … . Wij zorgen enkel voor de invulling van het moment.

– De inhoud voor dit gepersonaliseerd afscheidsritueel vergaren we tijdens twee diepte-interviews en in vragenlijsten voor de stervende én 15 van zijn/haar naasten.

– We leveren de invulling voor één ceremonieel moment met een professionele artistieke omkadering, een live opgevoerde soundtrack met liedjes die we samen uitkiezen, gepersonaliseerde teksten en overschouwende inzichten. In de aanloop naar de ceremonie bieden we tekstbijstand aan de extra sprekers tijdens het afscheidsritueel.

– Na de ceremonie bezorgen wij een persoonlijke tekst die jullie zelf in de begrafenis kunnen voorlezen, kunnen afdrukken of op een andere manier gebruiken. Omdat het niet altijd mogelijk is om onze agenda’s kort op de bal vrij te maken, garanderen wij niet dat we de tekst zelf kunnen voorlezen tijdens de begrafenis.

Volgende Bericht

© 2024 Toon en Loot

Thema door Anders Norén